Friday 12 October 2007

Laiskai is Afrikos namolio: (06 gruodzio 14 diena)

sveikuciai,
is londono lektuvas velavo isskristi visa valanda, tai sedejau ten prie vartu i lektuva ir masciau- gal ir vel neisskrisiu, gal vel kas atsitiko:) bet pasirodo ten del orouosto remonto darbu viskas strigo, tai pagaliau isskridome veluodami.. lektuve beveik nemiegojau, nes nepatogu buvo, sedejau paciam vidury uzspausta dvieju juodukiu storu :D tai ziurejau telika arba klausiau radijo visa kelione:) pasitiko mane urte su rachel [is couchsurfingo, rachel su masina] ir nuvaziavom daiktu pas rachel pasidet. gatves asfaltuotos, visur palmes, grazu, grazus namai [uz tvoru], pasijauciau kaip kokioj turistinej saly o ne afrikos gudumoj.. medziai zydi, viskas zaliuoja, svaru, grazu.. :) pravaziavom mugabe [diktatoriaus] nama, tiksliau jo tvora, nes nieko nesimato, tai aptverta teritorija su namu net neisivaizduoju kokio dydzio, vaziuoji vaziuoji vaziuoji, ir vis dar mugabe tvora :))) ir visur stovi vyrai su automatais, sake kad jei fotografuotume- jie net nesuabejodami i mus sautu!
pasidejusios daiktus isvaziavom i kazka panasaus kaip zoologijos sodas, ten suvezti gyvunai kurie buvo rasti suzeisti arba palikti tevu, tai prisiziurejom leopardu, liutu [liuta glosciau:))], bezdzioneliu, kiauliu ir net vistu, xixi... visi jie narvuose uzdaryti vargseliai, mazai jiems ten vietos, nes kai juos pagydo nebeisleidzia i laisve... na paskui prisedom ten esancioj kavinukej alaus gert:) beje, labai idomu, kad jie visi geria belekiek [cia apie baltuosius afrikoj], ir paskui vairuoja, jiem net nekyla klausimas kad galetu nevairuot..:)
bendravom su rachel teciu biski, tai patiko man jis, issilavines lb zmogus, infekciniu ligu specialistas, tai apie maliarija daug pasakojo, jis pats daug kartu persirges maliarija.. ! ir visi baltieji kiek sutikom sake kad sirge maliarija po 8-12 kartu, nes jie juk antimaliariniu nevartos visa gyvenima:) tai tenka susitaikyt su rizika jiems.
taigi po zoologijos sodo persikraustem i kita puba- sports pub, kuris yra prie stadijono, kuriame zaidziamas populiariausias zimbabveje sportinis zaidimas- kriketas.. neklauskit taisykliu, nelabai ten ka supratau, o ir buvo be galo nuobodu:))) tam pube vien baltieji renkasi ir geria velgi- be proto daug, daugiau nei lietuviai manau:) o isgerus prasideda pokalbiai apie politika, rasistines istorijos ir pan.. kad ir kaip bebutu keista- dauguma baltuju nekencia juoduku. pvz vienas vyrukas pasakojo, kaip juodukas isibrove i jo namus ir nutaikes pistoleta i jo galva apiplese ji.. visi turi panasiu istoriju. taippat juodukus keikia, kad sie nemoka naudotis technika, pvz pasakojo kad buvo atvezti kazkokie traktoriai ar pan agrokulturai vystyti, bet juodukai nemokejo su jais elgtis ir sugadino. taigi, tarp baltuju zimbabveje apie juodukus nuomone nekokia, nors grysta keliais ivykiais ju gyvenime, nes juk cia patys baltieji gyvena uzdaroje bendruomeneje, nei vienas ju neturi juodu draugu, vazineja jie tik automobiliais, ir peskom gyvenime nevaiksto, lankosi tik ten kur baltieji lankosi:) pvz jie labai stebejosi kad mes peskom po harare vaiksciojom, kad su vietiniu transportu- prigrustom ir pergrustom mikruskem vazinejam, jiems tai atrode neimanoma, atrode, kad mus iskart uzmus isejus:D aisku nieko panasaus nebuvo, visad jautemes gan saugios, ir vietiniai buvo labai draugiski ir padejo kai ko klausdavom, tik aisku labai visi ziurejo, nes baltieji gatveje- neimanomas dalykas jiems, o ypac mikroautobusiuke:)))
tai vva, vakar pubu ir pasibaige vakaras, jauciausi visai kaip ne afrikoj o lyg likusi londone- balti zmones, britiskas akcentas, daug alaus..:) beje, visi baltieji kiek teko sutikti labai priesiskai nusiteike pries mugabe- mat jis nori juos isvaryt is salies ir kursto vietinius pries baltuosius..
siandien vaiksciojom po harares centra, nuvaziavom ten nuo namu vietiniu transportu. vaziuot nelabai patogu, nes tenka baisiai grustis, vairuotojas kviecia naujus keleivius net kai atrodo visiskai nera vietos, ir sie sugeba kazkaip isigrust, o jei ne, tai neuzdaro duru ir vaziuoja pusiau islinde:))
hararej bandem nusipirkti vietine sim kortele mobiliam, bet nepavyko, nes jokioj parduotuvej ju neturejo- visur viskas ispirkta, mat tu korteliu kiek supratome jie gauna retai, o kai gauna- nusidriekia eiles nuo pat ryto ir per diena viska isperka. galima nusipirkti ir nelegaliai sim kortele- is stovinciu gatvej, bet kainuoja trigubai brangiau, apie simta doleriu [jav], ko tikrai sau negalime leisti:)
taigi tenusipirkom tualetinio popieriaus ir kopusta :D kopusta siandien suvalgem, o tualetini popieriu vesimes rytoj i mutoko- musu busima gyvenamaja vieta:)) mus ten nuves rachel pazystamas baltasis. norejom vaziuot su autobusu, bet rachel labai rupestinga, tai mums net nezinant surado kas mus nuves.. isvaziuojam ryt is pat ankstyvo ryto- 6val:) kolkas jauciuos gyvenanti saugiam saugiam pasaulelyje, paziuresim kaip bus mutoko:) visi baltieji susieme cia uz galvu, mes cia tapsim legenda ir anekdotu, nes vaziuojam i vaiku namus dirbti su juoduku vaikais:))) jie visi cia tuo labai stebisi..
tetis klausia ka valgau cia:) kolkas valgiau ryzius, virstus spinatu lapus, kopustus, duona su suriu ir lietuviska sokolada:)) manau mutoko paragausim maisto kuri valgo cia vietiniai, nes kartoju- baltuju gyvenimas cia juk visiskai kitoks nei juodu:)
labai laukiu rytojaus keliones, taip dziaugiuos, kad pagaliauu nuvaziuosim i tuos vaiku namus. siandien su jais susiskambinom- sake laukia musu:)
siandien pagaliau palijo kelis kartus- vietiniai to jau labai lauke. sake kad jau trys metai is eiles zimbabvej sausros lietinguoju sezonu buna.. siais metais taippat- turejo jau visa menesi lyti, bet palyja labai retai- kelis kartus i savaite, tad visi grauziasi del derliaus..
kaip jus visi laikotes [neveikia klaustuko zenklas:))]
tikiuosi kad mutoko bus internetas ir galesiu jums parasyt laisku, na jeigu ne, tai sake kad savaite eina laiskas iki europos, tad rasysiu normaliu, senoviniu budu, hihi.. svarbiausia nesijaudinkit, nes man tikrai viskas lb gerai:)
pasiilgau, buciuoju, ikiiiiiiii

No comments: